BIOGRAFIJA

Tamburaški sastav Garavuše

Svoje prve glazbene korake napravile smo u školskom tamburaškom orkestru u Kutjevu. Ubrzo dolazimo do ideje o osnivanju ženskog tamburaškog sastava, a to smo 2001. godine i ostvarile. Sastav smo nazvale Cure iz provincije, a naš učitelj i voditelj bio je Robert Vojvodić – Bekrija. Pod tim imenom nastupile smo na festivalu Zlatne žice Slavonije 2003. i mnogim nastupima diljem Hrvatske.

Garavuše

Do 2004. godine dvije djevojke napuštaju sastav, a iste godine preimenovale smo ga u Garavuše. Prvu postavu Garavuša čine: Ana Hula, Ana Mitrović, Ivana Ketović, Iva Galić i Ana Galić. U travnju 2006. godine pridružila nam se još jedna članica, Anamarija Jurić, a u lipnju 2010. odlazi Ana Hula i na njezino mjesto dolazi Tena Andrijević. Tena napušta bend u siječnju 2013., a u travnju iste godine Lara Kelemen postaje nova članica Garavuša.

Sadašnju postavu Garavuša čine:
Lara Kelemenprim, prateći vokal
Ana Mitrovićkontra, prateći vokal
Ivana Ketovićbas, glavni vokal
Iva Galićbasprim I., prateći vokal
Ana Galićbasprim II., prateći vokal
Anamarija Jurićčelo, prateći vokal

Iza nas je zavidan broj nastupa diljem Hrvatske, Europe i Amerike (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Austrija, Švicarska, Njemačka, Francuska, Nizozemska, SAD, Kanada). 2012. godine bile smo na velikoj turneji po Kanadi i SAD-u na kojoj su nam se pridružili naši dragi prijatelji: vokalni solist Željko Lončarić Žec i legenda tamburaške glazbe Antun Nikolić Tuca. Turneju je organizirala Hrvatska bratska zajednica (Croatian Fraternal Union of America), a trajala je 25 dana i za to smo vrijeme održale 18 koncerta u gradovima istočnog dijela Amerike i Kanade (Missisauga, Kansas City, Cleveland, Milwaukee, Hamilton, New York, Pittsburgh...). Nastupile smo na najpoznatijim festivalima tamburaške glazbe u Hrvatskoj – Zlatne žice Slavonije, Brodfest, Pjesme Podravine i Podravlja, Šokačke pisme, Festival graševine i pjesme, ali i na brojnim međunarodnim festivalima u inozemstvu. Nastupile smo u mnogim televizijskim i radijskim emisijama. Ponosne smo što je Hrvatska radio televizija u sklopu programa pučke i predajne kulture snimila dokumentarni film o nama pod nazivom Garavuše.

Njegujemo tradicionalnu i popularnu glazbu iz svih krajeva Lijepe Naše, klasična djela i instrumentale. Snimile smo 30-ak autorskih pjesama, a 2009. svjetlo dana ugledao je naš prvi nosač zvuka pod nazivom Uspomena. Naš drugi nosač zvuka "Dame biraju" pušten je u prodaju u petom mjesecu 2013. godine. Izdavač albuma je Croatia Records. Pozitivne kritike i komentari koje svakodnevno dobivamo od naših obožavatelja daju nam snagu i motivaciju za daljnji napredak. Također, snimile smo šest spotova i to za pjesme Zbog mene si tarabe preskakao, Nema više baraba, Na Božić, Nazivnik, Poljubi me i Nećemo zauvijek biti mladi. Dobitnice smo Plakete grada Kutjeva za izniman doprinos promicanju Kutjeva u Hrvatskoj i svijetu. Pozitivne kritike i komentari koje svakodnevno dobivamo od naših obožavatelja daju nam snagu i motivaciju za daljnji napredak.